Over In Perspectief

In Perspectief architectuur is opgericht door architect Rob Velthuis. "De voorliefde voor architectuur en de wens om zelf mooie gebouwen te ontwerpen, hebben mij gedreven om architect te worden. Ik heb ruime ervaring opgedaan bij diverse architectenbureaus in Twente. Het contact met mensen en mijn eigen visie op architectuur waren mijn drijfveren om een eigen architectenbureau op te richten: In Perspectief architectuur in Denekamp. Ik richt mij daarbij op zowel particulieren als zakelijke klanten en ik kan in veel verschillende bouwstijlen ontwerpen.

Mijn visie als architect
"Het is belangrijk om een architect te zoeken die bij u past. De persoonlijke klik moet er zijn om met elkaar een goed traject in te gaan. Mijn visie op architectuur vertaalt zich in drie kernwaarden. Deze waarden komen voort uit wie ik ben en hoe ik tegen de samenleving aankijk.

  • eerlijk
  • duurzaam
  • respectvol
Door eerlijk en respectvol om te gaan met mens, materiaal en milieu kom ik tot een duurzaam ontwerp dat past binnen de gewenste omgeving. Dat is mijn missie.
Verbouwplannen? Nieuwbouwplannen? Wensen, maar nog geen idee? Ik denk graag met u mee. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Rob Velthuis is als architect ingeschreven in het Architectenregister. Daarnaast is In Perspectief architectuur is aangesloten bij de BNA, beroepsvereniging voor architecten en bij netwerkorganisatie BNI Dinkelland. Meer weten over mijn achtergrond? Bekijk dan mijn LinkedIn-profiel

Inspiratie
Een architect laat zich graag inspireren. Ik laat mij inspireren door Le Corbusier, een wereldberoemde architect uit de jaren 20. Hieronder zijn visie op architectuur."

'Men maakt gebruik van steen, hout en cement, en met deze materialen bouwt men huizen en paleizen; dat is een kwestie van constructie. Het vernuft is aan het werk. Maar opeens wordt mijn hart geraakt, voel ik me goed en gelukkig, en ik zeg: "Dit is schoonheid". Dit is Bouwkunst. Hier begint Kunst. Mijn huis is praktisch. Ik ben dankbaar, zoals ik spoorwegingenieurs of de telefoondienst dankbaar ben. Mijn hart is echter niet geraakt. Maar stel dat de muren hemelwaarts reiken op een manier dat ik ontroerd word. Ik ontwaar de bedoelingen. Er is gebouwd in een zachte, brute, innemende of nobele geest. Dat kan ik zien aan de stenen. Ik moet wel naar deze plek kijken en mijn ogen nemen alles op. En wat zij zien is de uitdrukking van een gedachte. Een gedachte die geuit wordt zonder woorden of geluid, maar alleen door middel van vormen die in een bepaalde verhouding tot elkaar staan. Die vormen zijn zo gemaakt, dat geen detail duister blijft. Hun onderlinge verhoudingen staan helemaal los van praktische of door woorden te beschrijven behoeften. Het zijn wiskundige scheppingen van de geest. Ze vormen de taal van de Architectuur. Met levenloos materiaal en met een zekere eis van doelmatigheid als uitgangspunt zijn er verhoudingen geschapen die mij innerlijk geraakt hebben. Dit is Architectuur.'

Uit: Vers une architecture, 1923.

Wikipedia-Vers une Architecture